Home

Achtergrond

Bekeuring verscheurd als verlichting wordt gemaakt

De politie op Vlieland verscheurt de bekeuring voor fietsers die geen goede verlichting hebben als ze de lampen binnen maximaal een week aan de regels laten voldoen.

De politie op Vlieland reageert daarmee op de discussie die vorige week ontstond over strenger optreden van de politie tegen verkeerde fietsverlichting. Dat meldde hoofdagent Renze Boersma van de politie Vlieland vanmiddag.

De discussie volgde op een richtlijn van de Raad van Hoofdcommissarissen dat ook fietsers die knipperende lichten voeren of lichtjes op de jas hebben bevestigd, bekeurd moeten worden. Verschillende korpsen stelden daarop de richtlijn niet uit te voeren. De politie Friesland, waar Vlieland onder valt, volgt de richtlijn wel.

Op Vlieland hebben de drie vaste dienders echter na een brainstormsessie besloten dat fietsers die een bekeuring krijgen, zich de eerste donderdag na het ontvangen van de prent op het bureau kunnen melden. Als de verlichting dan wel correct is, gaat de bekeuring de prullenbak in.

"Wij beogen hiermee dat burgers met verlichting fietsen, want de nachten zijn hier erg donker. Die richtlijn is geneuzel van bovenaf, die commissarissen komen nooit op straat'', aldus Boersma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.