Home

Achtergrond 244 x bekeken

Beishuizen beoogd opvolger van Heijkoop

Het algemeen bestuur van LTO Noord draagt Tammo Beishuizen voor aan de ledenraad, voor de benoeming als algemeen voorzitter van LTO Noord.

De ledenraad beslist in haar vergadering van 29 november over deze benoeming. Tammo Beishuizen wordt als enige kandidaat voorgedragen en is daarmee de beoogde opvolger van Jan Heijkoop, die 1 september de voorzittershamer van LTO Noord
heeft neergelegd.

Beishuizen (50) was afgelopen jaren als zelfstandig adviseur verbonden aan diverse bureaus. In de jaren tachtig en negentig was hij eigenaar van een gemengd bedrijf in het Groningse Saaksum. Eind jaren tachtig maakte Beishuizen vijf jaar deel uit van het hoofdbestuur van de Groningse Christelijke Boeren en Tuinders Bond. Vanaf 1996 was hij dijkgraaf van het waterschap IJsselmonde. Op dit moment is Tammo Beishuizen, naast adviseur, onder andere voorzitter van de vereniging gecertificeerde commissarissen van Erasmus Universiteit Rotterdam, bestuursvoorzitter van een lokale Rabobank en kringvoorzitter Rabobanken Zuid Holland Zuid.

Over zijn beoogd voorzitterschap bij LTO Noord zegt Beishuizen: “Eigenlijk ben ik boer in hart en nieren. Hiernaast vind ik het heel interessant om bestuurlijk actief te zijn. Als ik voorzitter van LTO Noord word, voelt dat als thuiskomen. Ik wil heel graag mijn bijdrage leveren aan het verder versterken van de positie van ondernemers in de land- en tuinbouw en kijk uit naar de samenwerking met iedereen
binnen LTO Noord en LTO Nederland.”

In totaal hadden zich twintig personen voor het voorzitterschap kandidaat gesteld. De vertrouwenscommissie besloot unaniem tot de voordracht van Beishuizen.

Of registreer je om te kunnen reageren.