Home

Achtergrond

Bankgegevens 25 miljoen Britten kwijt

De Britse overheid is de bankgegevens van 25 miljoen burgers die van belang waren voor de uitkering van kinderbijslag kwijtgeraakt.

Dit maakte de Britse minister van Financiën Alistair Darling vandaag bekend. De voorzitter van de Britse belastingdienst, die verantwoordelijk was voor het beheer van de gegevens, is al afgetreden. Minister Darling heeft zich geëxcuseerd, maar zei dat de informatie zeer waarschijnlijk niet in verkeerde handen is gevallen.

Een anonieme bron heeft de BBC verteld dat een koerier twee cd's met gegevens van de stad Washington in het noordoosten van Engeland naar Londen bracht toen hij ze kwijtraakte. Drie weken later werd het verlies pas gemeld.

Het Britse ministerie van Financiën is negen tot tien dagen geleden op de hoogte gesteld van de zaak, aldus de minister. De Britse politie heeft een onderzoek ingesteld.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.