Home

Achtergrond 149 x bekeken

'Banken voorzichtiger met verstrekken hypotheken'

Banken zijn vanwege onder meer de hypotheekproblemen in de Verenigde Staten (VS) terughoudender in het verstrekken van kredieten. Verder is de Nederlandse woningmarkt door de kredietcrisis nauwelijks geraakt.

Dat stelt Rabobank in haar donderdag gepubliceerd kwartaalbericht over de huizenmarkt in Nederland.

Rabobank, de grootste hypotheekverstrekker in Nederland, verwacht dat de betaalbaarheid van Nederlandse woningen dit en volgend jaar afneemt. De bank verwacht dat de huizenprijzen dit jaar met 4 procent stijgen en volgend jaar met 3 procent. De verwachte stijging van de lonen door de krapte op de arbeidsmarkt compenseert deze prijsstijging onvoldoende, aldus Rabobank.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.