Home

Achtergrond 234 x bekeken

Ball Horticultural Company neemt Darwin Plants over

Ball Horticultural Company uit de Verenigde Staten heeft exporteur Darwin Plants overgenomen.

Deze overeenkomst maakt het mogelijk om Darwins expertise op het gebied van vaste planten te combineren met Balls knowhow op het gebied van onderzoek, productie, marketing en verkoop. Dit meldt Bloembollenvisie vandaag.

Kwekers wereldwijd krijgen hiermee beter toegang tot het brede en vernieuwende assortiment waar Darwin Plants om bekend staat.

"Ball heeft als doelstelling om toonaangevend te worden op het gebied van vaste planten", zegt Anna Ball, President en CEO van Ball Horticultural Company. "Door Darwin Plants toe te voegen aan ons assortiment kunnen onze klanten profiteren van gespecialiseerde kennis en nog betere producten. Wij kijken ernaar uit om onze kwekers van de beste vaste planten en heesters op de markt te voorzien."

Gert van Buren en Hans Witteman, eigenaren van Darwin Plants, zien de overname als een positieve stap voorwaarts voor de branche: "Dit combineert de krachten van beide bedrijven en staat Darwin Plants toe om zich te concentreren op datgene waar we goed in zijn: enerzijds het scouten en introduceren van nieuwe soorten en anderzijds de distributie van onze landplanten. Met de hulp van Ball kunnen wij de verkoop van onze producten een enorme stimulans geven."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.