Home

Achtergrond 210 x bekeken

Australië eert Steve Irwin met postzegel

Australië eert de vorige jaar overleden krokodillenjager Steve Irwin met een postzegel. Dat meldt de Australia Post maandag. Irwin, die wereldberoemd werd met de serie Crocodile Hunter, werd tijdens onderwateropnames voor zijn programma gedood door een pijlstaartrog.

De postzegel, waarop Irwin staat afgebeeld met zijn dochter Bindi, zijn zoon Bob en een slang, is vanaf maandag te koop. Het idee voor het eerbetoon komt van het blad New Idea, die een poll onder zijn lezers had gehouden wie een postzegel verdiende. Een overweldigende meerderheid koos voor Irwin.

De opbrengt van de zegel, die 50 Australische centen kost, gaat naar natuurorganisatie Wildlife Warriors. Eerder eerden de Australische autoriteiten de wijlen krokodillenjager ook al met een naar hem genoemd wildreservaat, vol met bedreigde diersoorten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.