Home

Achtergrond

Arcadis tekent voor Floriade 2012

Advies-, ontwerp- en ingenieursonderneming Arcadis tekent vandaag het contract met Regio Venlo Floriade 2012 bv voor het ontwerp en de aanleg van het Floriadepark in Venlo.

Met de opdracht is een bedrag van 40 miljoen euro gemoeid. Arcadis levert hiervoor het projectmanagement, ontwerp, engineering en uitvoering van het Floriadepark. Arcadis-dochter Copijn maakt deel uit van het projectteam en verzorgt het functionele, esthetisch/landschappelijk, cultuur- en civieltechnische ontwerp.

Het centrale thema van de Floriade 2012 is "Living nature". Vanuit de gedachte dat tuinbouw een bepalende factor is voor de kwaliteit van leven, zal het Floriadepark bestaan uit vijf thematische "velden". In het themaveld "Relax & Heal" staat het belang van de tuinbouw voor een gezond leven centraal. De tuinbouw als economisch motor en leverancier van groene energie is terug te vinden in "Green Engine". Een derde themaveld, "Education & Innovation" toont de wisselwerking tussen de tuinbouw enerzijds en onderwijs en innovatie anderzijds.

Het themaveld "Environment" geeft het belang aan van een groene (werk)-omgeving en tuinen voor ons welzijn. En tot slot vormt de tuinbouw in "World Show Stage" de inspiratiebron voor kunst, cultuur en entertainment. Hiermee moet een aantrekkelijk, hoogwaardig en vooral ook duurzaam Floriadepark ontstaan.

Na afloop van de Floriade in 2013 wordt het park overgedragen aan het bedrijvenschap Greenpark Venlo. Greenpark ontwikkelt de locatie daarna door tot een groen bedrijvenpark, gericht op de agribusiness in deze regio.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.