Home

Achtergrond

Amsterdammer wint met koekje wedstrijd TNO

Bart Hogebrink uit Amsterdam heeft vandaag met zijn idee FoodFactory de wedstrijd Not Invented Yet gewonnen.

Dat heeft TNO, initiatiefnemer van de ideeënwedstrijd om de toekomst op een positieve manier te veranderen, bekendgemaakt.

FoodFactory is een idee om honger in ontwikkelingslanden te bestrijden door voedzame koekjes te maken van gefokte insecten. TNO gaat als onderdeel van de hoofdprijs proberen het idee van de winnaar uit te voeren. Daarnaast krijgt Hogebrink ook een laptop en een digitale videocamera.

Deelnemers aan Not Invented Yet konden tussen 25 april en 30 oktober hun creatieve ideeën op de website notinventedyet.nl plaatsen in de vorm van een twee minuten durend videofragment. De ingezonden filmpjes zijn nog tot 1 januari te zien op www.notinventedyet.nl.

TNO vierde met de wedstrijd zijn 75-jarig bestaan. Het kennisinstituut hoopt dat via de competitie jongeren met andere innovatieve en talentvolle mensen in contact komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.