Home

Achtergrond 181 x bekeken

Akkoord vakbonden en Unilever

De vakbonden en Unilever hebben vanochtend een akkoord bereikt over de gevolgen voor het personeel van het sluiten van drie fabrieken.

Dat heeft een woordvoerder van FNV Bondgenoten gezegd. Verder is met het bedrijf voor drie andere fabrieken een werkgarantie overeengekomen tot 2011.

Unilever kondigde eerder aan de vestigingen in Delft, Vlaardingen en Loosdrecht te sluiten, waardoor 474 mensen hun baan verliezen. Afgesproken is dat zij een afvloeingsregeling krijgen op basis van de kantonrechtersformule. Verder stort het bedrijf 25 miljoen euro in een pot waaruit aanvullingen op die regeling worden gefinancierd.

De drie fabrieken die openblijven staan in Rotterdam, Hellendoorn en Oss. Daar werken een kleine achthonderd mensen.
In de onderhandelingen is ook een akkoord bereikt over een nieuwe cao voor ongeveer 3000 van de in totaal 4200 mensen die bij Unilever in Nederland werken. Dat liet een woordvoerder van CNV Voeding vandaag weten.

Daarin is afgesproken dat de lonen tussen 1 mei 2007 en 1 maart 2009 met in totaal 6,5 procent zullen stijgen. Verder zijn afspraken gemaakt over het omzetten van uitzendwerk in vast werk, over scholing en over de positie van (gedeeltelijk) arbeidsongeschikten. De woordvoerder van CNV Voeding toonde zich "tevreden'' met de uitkomsten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.