Home

Achtergrond

Agrifirm neemt fabriek Emmen weer in gebruik

Agrifirm neemt de in 2006 buiten bedrijf gestelde veevoerfabriek in Emmen weer in gebruik. De coöperatie doet dit om om aan de snel groeiende vraag naar varkensvoer te voldoen.

De locatie Emmen is in 2006 buiten bedrijf gesteld en stond te koop. Nog voor de Kerst 2007 zal deze fabriek weer een aanvullende productie van 1.000 ton per week kunnen realiseren.

Agrifirm schrijft de groeiende vraag toe aan autonome groei bij bestaande klanten en een winst in het klantenbestand. De varkensvoerafzet van Agrifirm is gestegen tot ver boven de meest positieve prognose. Daarmee is de limiet bereikt van de productie die de fabriek in Zwolle kan halen.
Eind 2005, begin 2006 heeft Agrifirm de mengvoerproductie gecentraliseerd op vier locaties, waarbij elke fabriek voer voor één diersector maakt. Deze werkwijze is efficiënt en voorkomt ongewenste versleping van (grond)stoffen tussen diersoorten. Zwolle produceert varkensvoer, Meppel pluimveevoer en Drachten en Utrecht rundveevoer. Ondermeer de fabriek in Emmen werd toen gesloten.

Of registreer je om te kunnen reageren.