Home

Achtergrond

Agrifirm introduceert nieuw kalveropfokconcept

Mengvoerfabrikant Agrifirm in Meppel introduceert een nieuwe aanpak van het opfokken van jongvee.

Dat concept, dat het Powerplan Jongvee heet, is gericht op een probleemloze start van jongvee zonder diarree, lagere opfokkosten en een arbeidsbesparing. Een melkveehouder bespaart 10 tot 20 euro per kalf aan voerkosten.

Powerplan Jongvee is gebaseerd op een goed verteerbaar en energiedicht rantsoen. Dit wordt verkregen door het verstrekken van water, luzerne, mengvoer en kunstmelk (Kalvolac Power). Het laatstgenoemde product liet Agrifirm ontwikkelen door Nutrifeed. Hierin zijn goed verteerbare zuivelgrondstoffen gecombineerd met lactoferrine.

"Op deze opfokmelk beginnen de kalveren direct na de geboorte snel te groeien. Door de snelle groei kan de melkveehouder het verstrekken van opfokmelk eerder afbouwen", legt Agrifirm uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.