Home

Achtergrond 168 x bekeken

Agribusiness ontwikkelt richtlijnen verduurzaming

Verschillende agribusiness bedrijven hebben zich aangesloten bij het Global Reporting Initiative (GRI).

De bedrijven, waaronder Nestle, Tyson Foods en Bunge, leggen zichzelf op duurzaamheidscriteria vast te leggen en deze openbaar te maken.

Het GRI is een door de VN gesteund initiatief. De partijen hebben op voorspraak van de GRI een werkgroep ingesteld die voor het eerst samen zal komen in Sao Paulo. In de komende twee jaar moeten de standaarden zijn ontwikkeld.

Het is de bedoeling dat naast de bedrijven ook andere belanghebbenden (stakeholders) worden betrokken bij het toezicht op naleving van de standaarden. Volgens een communicatie-medewerker van Bunge is het voor het concern geen idealisme maar vanuit maatschappelijk oogpunt, en dus marketingtechnisch, een noodzaak.

Of registreer je om te kunnen reageren.