Home

Achtergrond 191 x bekeken

Advocaat NVAF pakt boomkwekerijheffing aan

Bureau Bakker Beraad, de juridische partner van de Nieuwe Vrije Agrarische Federatie (NVAF) richt haar pijlen voortaan ook op de boomkwekerijheffing van het Productschap Tuinbouw (PT).

Dit zei Gerard van Malkenhorst van Bakkerberaad op een druk bezochte bijeenkomst (zo'n 250 mensen) in Boskoop. Volgens Van Malkenhorst zitten er in de boomkwekerijheffing van het PT veel juridisch aanvechtbare zaken. Net zoals hij eerder constateerde bij de bloemkwekerijheffing.

Het PT moest in reactie op de juridische bezwaren van Bakker Beraad de bloemkwekerijheffing 2007 terughalen en een nieuwe is nog steeds niet gepubliceerd, constateerde Van Malkenhorst. Volgens een woordvoerder van het PT wordt de nieuwe heffing een dezer dagen gepubliceerd. Volgens Van Malkenhorst is de boomkwekerijheffing, net als de bloemkwekerijheffing aanvechtbaar op het punt van technisch onderzoek. Ook de heffing via de veiling en voor buitenlandse leden is aanvechtbaar, meent hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.