Home

Achtergrond

Aanvoer phalaenopsis stijgt met bijna 72 procent

In oktober is de aanvoer van phalaenopsis vergeleken met oktober vorig jaar gestegen met 71,8 procent. Deze stijging had zijn weerslag op de gemiddelde prijs, blijkt uit cijfers van de VBN (Vereniging van Bloemenveilingen in Nederland).

De prijs voor phalaenopsis daalde door de grote oktober-aanvoer gemiddeld met 93 cent tot 4,72 euro. De omzet groeide wel, namelijk met 44 procent, tot ver boven de 20 miljoen euro. Ook bij cyclamen vond een aanvoerstijging plaats. Met 13,3 procent meer aanvoer kon de gemiddelde prijs toch stijgen, namelijk met 10 cent tot 89 cent.
In totaal behaalden de Nederlandse bloemenveilingen in oktober zes procent meer omzet. De totale aanvoer nam met 4,2 procent toe, en de gemiddelde prijs bleef onveranderd, namelijk 34 cent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.