Home

Achtergrond 740 x bekeken

AID alert op hamsteren chemische middelen

De Algemene Inspectiedienst (AID) gaat de komende periode strenger controleren op de verkoop en het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen.

Dit doen ze omdat per 1 januari 2008 de verkoop en het gebruik van een aantal middelen is verboden. Door de verkoop in de gaten te houden, wil de AID hamsteren en het gebruik van deze middelen na 1 januari 2008 voorkomen. De dienst geeft aan in het nieuwe jaar streng op te treden tegen deze dan illegale middelen.

De controles gaan bijvoorbeeld over middelen die vanaf 30 juni dit jaar niet meer zijn toegelaten in Nederland omdat er stoffen in zitten die niet meer inde Europese Unie mogen worden toegepast. Echter, vanwege het belang voor de land- en tuinbouw en het gebrek aan goede alternatieve middelen, mogen deze nog tot 31 december dit jaar worden verkocht en gebruikt.

Vanaf 1 januari zijn de volgende middelen definitief verboden: Mitac (werkzame stof amitraz), Scomrid Aerosol (werkzame stof azaconazole), Birlane Granulaat, Birlane Strooimiddel en AA Fleur Granulaat (werkzame stof chloorfenvinfos), Purivel en Dosanex (werkzame stof aldicarb) en middelen met de werkzame stof zilvernitraat.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.