Home

Achtergrond 453 x bekeken

koeien niet meer in de wei

Zorg ervoor voldoende rendement om uit de grond te halen. Dit moet uitgangspositie nummer 1 zijn van een zo goed mogelijk gewas, zoals maïs en gras. En met een zo hoog mogelijk voederwaarde. Dan moet je op het juiste moment maaien en inkuilen of de maïs oogsten.
En ten tweede is het belangrijk om op het goede moment bemesten in het voorjaar en in het begin van de zomer.
Mest is immers lang werkzaam.

De keuze maak ik om een zo hoog mogelijke bedrijfsresultaat te halen. Dan zijn koeien in de wei een niet zo voor de hand liggende optie. Daardoor beschadig je de grasmat en benut je het weiland minder optimaal, dus heb je te weinig rendement. Dus de koeien moeten dan maar binnen blijven om het bedrijf zo rendabel mogelijk te houden.

Of registreer je om te kunnen reageren.