Home

Achtergrond 153 x bekeken

Zwaargewonden bij aanvaring op Noordzeekanaal

Bij een aanvaring tussen twee boten op het Noordzeekanaal in Amsterdam zijn vanochtend drie mensen zwaargewond geraakt.

Vier anderen raakten lichtgewond, maakte de brandweer bekend. Het ongeval gebeurde rond 08.15 uur ter hoogte van de Sicilieweg. Een vaartuig van de Koninklijke Marechaussee (KMAR) voer door nog onbekende oorzaak tegen de achterkant van een draagvleugelboot van vervoerbedrijf Connexxion. Die was op weg van Velsen naar Amsterdam en had naast de schipper ook 33 passagiers aan boord. Op het KMAR-vaartuig bevonden zich twee opvarenden.

De drie zwaargewonden zaten op de boot van Connexxion. Zij hebben onder meer botbreuken of rugletsel. Een passagier van het vervoerbedrijf en de schipper van de marechaussee raakten lichtgewond tijdens de botsing. Twee anderen kregen later aan wal hartproblemen.

De hulpdiensten haalden alle opvarenden van boord. Degenen die niet naar het ziekenhuis hoefden, werden opgevangen in de kantine van een bedrijf in een van de havens langs het Noordzeekanaal.

Het vaartuig van Connexxion raakte zwaar beschadigd, aldus een woordvoerster van de brandweer. Het heeft onder meer een gat in de romp, waardoor flink wat water naar binnen stroomde. De boot van de KMAR liep lichte schade op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.