Home

Achtergrond

Zuid-Duitse snijmais als korrelmais geoogst

De korrelmaïsoogst in Duitsland komt aarzelend op gang. De hectareopbrengsten zijn goed. In Zuid-Duitsland wordt ook snijmais als korrelmais geoogst, blijkt uit een rondvraag van het Duitse blad Ernährungsdienst.

De maistelers in het noorden en oosten van Duitsland kunnen vanwege het goede weer tijdens de afrijping rekenen op goede opbrengsten. In de regio tussen de Rijn en de Nederlandse grens wordt naar verwachting volgende week een begin gemaakt met de oogst van de vroege percelen. De opbrengstverwachtingen variëren daar van 10 tot 11 ton per hectare. Dat is een gemiddelde tot goede oogst in deze regio.
In het zuidwesten van Duitsland is inmiddels 10 procent geoogst; daar wordt een grote oogst verwacht. In Zuid-Duitsland is een begin gemaakt met de oogs, maar de oogst wordt daar telekens door plaatselijke buien onderbroken.

Of registreer je om te kunnen reageren.