Home

Achtergrond 181 x bekeken

Zeeuwse windmolenbouwer in Londen naar beurs

De Zeeuwse windmolenbouwer Emergya Wind Technologies (EWT) gaat in maart van komend jaar naar de beurs in Londen.

Het bedrijf wil met de beursgang geld ophalen voor de bouw van nieuwe windmolenparken in binnen- en buitenland. Het bedrijf, dat sinds 2004 actief is, bevestigde vandaag berichtgeving in andere media.

Het bedrijf, dat sinds 2004 actief is, bevestigde woensdag berichtgeving in andere media. EWT kon tot nog toe overleven door financiële injecties van de drie aandeelhouders RIW Investments (die een meerderheid van de aandelen heeft), het Canadese American Wind Energy (AWE) en investeringsmaatschappij Meltech.

Over heel 2007 verwacht het winstgevende windmolenbedrijf een omzet te behalen van 70 à 80 miljoen euro. Vorig jaar was dat nog 16,5 miljoen euro. Het bedrijf verwacht dit jaar een winst te halen die in de miljoenen euro's loopt.

De wereldwijde belangstelling voor schone vormen van energie en de hoge olieprijs leggen het bedrijf geen windeieren. "Uit China komen grote opdrachten, maar ook uit Turkije. Vanwege de hoge energieprijzen investeren die landen in windenergie'', aldus een woordvoerder. De opdrachten uit het buitenland zijn meestal omvangrijker dan die in Nederland, EWT moet daarvoor echter wel investeren in het uitbreiden van onder meer de productiefaciliteiten.

Voor Londen - en niet het Amsterdamse Euronext - is gekozen vanwege de internationale allure en grootte van die beurs. Na de beursgang blijft een deel van de aandelen in handen van de huidige aandeelhouders, maar waarschijnlijk verliezen zij hun meerderheidsbelang.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.