Home

Achtergrond

Woede over kassenplannen Pijnacker

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging is woest op de gemeente Pijnacker-Nootdorp, omdat die midden in een natuurgebied een kassencomplex wil neerzetten.

Dat meldt De Telegraaf. "De kas wordt gebouwd in het deel van het weidegebied Zuidpolder, ten noorden van de N470 tussen Delfgauw en Pijnacker. Terwijl dat juist onderdeel moet worden van de Nationale Ecologische Hoofdstructuur", briest Geert van Poelgeest, voorzitter van de afdeling Delft.

Volgens van Poelgeest is deze ecologische hoofdstructuur van groot nationaal belang en zijn gemeenten verplicht dit op te volgen in hun bestemmingsplannen. "Pijnacker lapt nu alle intenties van het rijk en de provincies aan haar laars."

Volgens de gemeente Pijnacker is er echter geen vuiltje aan de lucht. "Het bouwplan voldoet volledig aan de voorschriften van het bestemmingsplan Buitengebied en valt buiten de glastuinbouwbestemming. Er is dus geen reden om een bouwvergunning te weigeren." Volgens van Poelgeest is het bestemmingsplan echter hopeloos achterhaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.