Home

Achtergrond 171 x bekeken

Winst behaald met uitvindingen minder belast

De octrooibox, het speciale belastingtarief van 10 procent voor winsten gemaakt met gepatenteerde uitvindingen, wordt met terugwerkende kracht per 1 januari van dit jaar ingevoerd. Dat heeft minister Zalm bekend gemaakt.

Voor deze regeling is geen Europese toestemming nodig. De Europese Commissie heeft onlangs meegedeeld dat generieke fiscale maatregelen die de kenniseconomie stimuleren zijn toegestaan.

De octrooibox maakt onderdeel uit van Werken aan Winst, het pakket maatregelen dat het vestigingsklimaat voor ondernemingen moet verbeteren. Onderdelen van Werken aan Winst zijn onder meer een verlaging van de vennootschapsbelasting voor bedrijven en een belastingverlaging van 10 procent voor de winst van zelfstandig ondernemers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.