Home

Achtergrond 237 x bekeken 6 reacties

Wil je even met me meedenken?

Ik heb het moeilijk met vraag 5 van deze week. Daarom zou ik graag van jullie, de lezers, informatie en input hebben. Hoe zit het met de tolerantie van onze agrarische activiteiten door jullie omgeving? Ook al wonen en werken we in een van de dichtbevolkte gebieden ter wereld, veroorzaken wij met onze bedrijven daarmee overlast voor anderen? Is het niet zo dat boeren, burgers en buitenlui, best als omwonenden prima samen kunnen leven? En hun dagelijks genieten van de charmes van het buitenzijn? Hoe kijken jullie daar tegenaan, welke reacties krijgen jullie uit je omgeving?

Ik ben benieuwd naar de reacties.
Alvast bedankt , Ellen.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  maria olislagers

  hoy ellen
  het in de buurt wonen van boeren
  geeft geen problemen.
  wel heel veel gezelligheid.
  groetjes maria

 • no-profile-image

  gerard

  De agrarische activiteiten worden hier steeds meer gewaardeerd. De reden is dat toch veel bedrijvigheid uit het dagelijks beeld verdwijnt omdat er steeds minder boeren zijn. Mooi is het nu om een boer te zien gieren. melken , maaien en inkuilen hakselen..en daarbij nemen we de "last"als er eens een tractor voor je rijdt, graag op de koop toe.

 • no-profile-image

  Rien

  Internet kent geen afstand.Groeten uit je oude dorp. Ik kan me voorstellen dat je moeite hebt met de opdracht. Met de ruimte die jullie daar gezocht en gevonden hebben en de uitgestrektheid van het gebied hoef je niet snel te vrezen voor overlast. Misschien is een tip een weggebruiker te interviewen over de onveiligheid(past in interpolisstraatje)van weggebruikers t.o.v. grote landbouwmachines op de smal blijvende landweggetjes.Een scholier of ouders met kinderen op de fiets bijvoorbeeld.
  Groeten, veel succes, Rien

 • no-profile-image

  Marijke

  Het allerbelangrijkste met omwonenden is natuurlijk de communicatie. Maar hoe bepaal je nu wie wel of geen last van je heeft ? Dat kan wel eens verassende reactie geven. Misschine kun je nog denken aan de geur en windrichting als je gaat injecteren. We bellen de buren dan even dat ze de ramen sluiten en de was niet buiten hangen. Uitzicht, wie kijkt er tegen de stallen aan en is dat storend. Verkeer dat last heeft van overstekende koeien. Misschien kun je ook gewoon van je eigen gezin uitgaan, wat wil je zelf graag en wat niet in je eigen omgeving. Je wil zelf ook lekker wonen, niet in de stank, geen gevaarlijke machines op de weg voor jezelf en de (komende) kinderen, zo min mogelijk vrachtverkeer, denk bijvoorbeeld ook aan volksgezondheid. Heeft de veehouderij nadelen voor de volksgezondheid ? dat zijn geluiden die nu hier in het Brabantse gehoord worden. Interessant en allemaal dingen die in de buurt kunnen spelen.
  Ik zou zeggen Ellen: succes ermee !!

 • no-profile-image

  Hans Fit

  Ellen ik heb alles gelezen en gevolgd maar net als je moeder zegt je bent een echte boerin.Heel veel succes in de toekomst en sterkte verder je weet wel wat ik bedoel.Ik kom nog wel een keertje langs.Groetjes Leny en Hans Fit.

 • no-profile-image

  annie en frits

  hoi ellen

  de ruimte bij jullie in vlagtwedde rondom de boerderij is natuurlijk geweldig en heb je ook geen problemen met stankoverlast,maar de boerderij die ook bij ons in de buurt staat en dat is bijna in het centum van onze woonplaats,kan ook zijn werk daar goed uitoefenen.hij laat ons soms wel eens een poepie ruiken ,dat is nog niet zo ongezond

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.