Home

Achtergrond 262 x bekeken 1 reactie

Wie zijn de echte knoeiers?

De Voedsel- en Waren Autoriteit heeft een kalverentransport vanuit Ierland via Engeland naar Nederland, over het hoofd gezien.

Niet zo maar een transport. Neen, een transport dat een paar weken geleden heeft plaatsgevonden in de periode dat Engeland in de ban was van uitbraken en mogelijke uitbraken van MKZ. De VWA had tot taak alle kalverentransporten in beeld te brengen en de desbetreffende dieren te laten onderzoeken met als doel een mogelijke besmettingsbron voor Nederland te voorkómen.

Het betrof dus een kritische periode. En dan laat de VWA een steek vallen. Ik vind dit een onvergeeflijke misser. De VWA kan wel maatregelen afkondigen en ze kan wel bedrijven blokkeren en ze kan wel met het vingertje naar de boeren wijzen als er een keer geen datum op een vervoersbewijs is ingevuld. Maar haar eigen werk kan ze kennelijk niet eens goed doen.

Ik verbaas me er ook over dat er in de media zo weinig ophef over is gemaakt. Ook de LTO, die anders zo snel en gemakkelijk spreekt van knoeiers in de sector, heb ik niet gehoord. Wordt hier met twee maten gemeten?

Iedereen kan fouten maken. En een keer een transport over het hoofd zien in 'vredestijd' is nog te vergeven. Maar als je in zo'n kritische periode een dergelijke blunder begaat, dan zeg ik: VWA je bent niet op je taak berekend, VWA je hebt kennelijk niets geleerd van 2001.
Ik vraag mij ernstig af wie hier de echte knoeiers zijn?

Wien van den Brink

Eén reactie

  • no-profile-image

    gli

    Het lijkt mij dat we het met Wien van den Brink eens moeten zijn. Of niet? Dan lees ik dat graag. Want ik ben van opvatting dat we de overheid lang moeten aanvaarden maar er zijn grenzen!

Of registreer je om te kunnen reageren.