Home

Achtergrond 397 x bekeken 1 reactie

Weyl Beef Products introduceert eigen merk rundvlees

Weyl Beef Products introduceert eind volgende maand rundvlees onder het eigen merk 'Weylander'.

Dan ligt dat vlees in de schappen van de Nederlandse supermarktketen Hoogvliet in de Ranstad. Andere Nederlandse supermarkten hebben ook al belangstelling getoond voor Weylander. Welke dat zijn wil Weyl Beef Products niet zeggen. Het rundvleesbedrijf wil op termijn een landelijke dekking krijgen met Weylander.

Weyl Beef Products wil met zijn merkvlees een hogere toegevoegde waarde en dus hogere marges op zijn rundvlees creëren. "We willen minder afhankelijk zijn van de bulkmarkt en daardoor een steviger positie krijgen in de supermarkten. Het is toch te gek dat we rundvlees uit Argentinië halen, terwijl we uitstekend rundvlees in Nederland hebben. Voor het milieu is het beter om Nederlands rundvlees te eten", legt financieel directeur Harro Geerdink uit.

Eén reactie

  • no-profile-image

    N. Uchter

    Ik ben alleen wel benieuwd waar Weyl binnen een week ruim 10.000 volwaardige VLEESrunder vandaan wil halen om bijvoorbeeld ECHTE biefstuk van te snijden. Nederland heeft uitstekend vlees, dat zijn eigen plek moet hebben. Maar een landelijke dekking is een utopie met de hedendaagse volumes die de supermarkten vragen.

Of registreer je om te kunnen reageren.