Home

Achtergrond 179 x bekeken

Werknemers Unilever demonstreren woensdag

De werknemers van de fabrieken van voedingsmiddelenconcern Unilever gaan morgen in Rotterdam demonstreren voor zeggenschap over het bedrijfsbeleid.

Dat maakte vakbond FNV Bondgenoten vandaag bekend. Volgens de bond is het bedrijfsbeleid van Unilever te veel gericht op het verlagen van de kosten en dit leidt tot afbraak van Nederlandse bedrijven.

Werknemers van de fabrieken hebben volgens de bond concrete plannen ontwikkeld om het gevoerde beleid te verbeteren en de groei bij Unilever te versnellen. Volgens vakbondsman Lucas Vermaat wil Unilever echter niet over deze plannen praten.

Begin oktober maakte Unilever bekend de fabrieken in Delft, Loosdrecht en Vlaardingen te sluiten. Ongeveer 474 werknemers zullen naar verwachting hun baan verliezen. De sluiting van de fabrieken is onderdeel van een grote reorganisatie bij het concern waarbij in vier jaar tijd 20.000 banen gaan verdwijnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.