Home

Achtergrond 363 x bekeken 3 reacties

Weg vrij voor vaccinatie blauwtong

EU-landen mogen geen belemmerende maatregelen meer opwerpen tegen vee dat gevaccineerd is tegen bluetongue.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Hobbydierhouder

  Financiële helpende hand van overheid is gemeenschapsgeld.............Gelijke monniken gelijke kappen. De (hobby/vrije uitloop) pluimveehouders moeten ook zelf opdraaien voor de kosten van de vogelpestdreiging, minstens net zo desastreus als blauwtong als dat ooit uitbreekt. De pluimveehouders dragen zelf de consequenties van het Europese non-vaccinatiebeleid. (wat denkt u dat het kost om vrije uitloop voor pluimvee wilde watervogelpoep-dicht te maken? en wat denkt u dat het kost om pluimvee te vaccineren elk jaar?). Tegen blauwtong daarentegen zal nu Europawijd gevaccineerd mogen worden, dat is een overwinning van de rede en het verstand. Gelijk de situatie vóórdat het non-vaccinatieverdrag inging (1992-1993?) toen de (hobby)boeren uit div. sectoren ook zelf de vaccinaties betaalden.
  Het zou goedkoper zijn en beter voor de export om te stoppen met vaccineren. Pas als er sprake is van een uitbraak, ook buiten de schuld van de overheid en de boer om net als blauwtong, gaat men compenseren bij uitroeien. Omgekeerde wereld. Als mensen niet gevaccineerd werden stikte het van de ziektes. Dito bij dieren. Iedereen moet tegen alles vaccineren wat mogelijk is, net als nu tegen blauwtong. Misschien is dit het begin van het einde van het non-vaccinatie verdrag?

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Vaccineren is goed, maar laat dan de overheid nu ook maar ophouden met bemoeien. Dit lossen we zelf nu wel op, de geleden schade is nog wel mede dankzij overheidsbemoeienis, dus nu nog B zeggen . ik bedoel daarmee, dat de tot nu toe geleden schade voor velen een niet te dragen last is en dat de overheid wel degelijk een financieele helpend hand moet toesteken. Bij overheidsbemoeienis is er namelijk geen sprake van ondernemersrisico, wij als ondernemers hebben dit namelijk niet voor het zeggen. Niet onze keuze, maar opgelegde dwang.

 • no-profile-image

  Robert

  Ik hoop dat het een markervaccin is. Anders zijn straks alle dieren positief zonder dat duidelijk is of dat van het enten of van de ziekte komt. De varkenshouderij is zonder ruimen vrijgekomen van Aujeszky door het markervaccin en testen.

Of registreer je om te kunnen reageren.