Home

Achtergrond

Weekendwerk in railinfrastructuur als nevenactiviteit

VolkerRail en LTO Noord starten eind 2007 een wervingscampagne onder LTO Noord leden in Overijssel Gelderland en Utrecht om agrariërs voor een deel aan het werk te krijgen bij VolkerRail. Het bedrijf ziet sterke gelijkenissen tussen werknemers in de railinfrabranche en agrarische ondernemers. Veel boeren zijn volgens LTO Noord juist op zoek naar nevenactiviteiten.

Volkerrail is een onderneming die gespecialiseerd is in nieuwbouw, herbouw en onderhoud van de totale railinfrastructuur; van spoorbanen, bovenleidingen, seinwezen, telecom en energievoorziening. Prorail is de grootste opdrachtgever. Veel werkzaamheden worden in ploegendiensten in het weekend uitgevoerd. Van vrijdag 24.00 tot maandag 05.00 uur.

Boeren en tuinders zijn gewend in de buitenlucht te werken onder alle weersomstandigheden en ze zijn ook gewend om met groot materieel om te gaan en ’s nachts te werken. Voor het railbedrijf is het lastig voldoende gekwalificeerd personeel te vinden voor werkzaamheden in het weekend.

In de land- en tuinbouw is er volgens LTO Noord juist vraag naar extra (ander) werk of anders gezegd, extra inkomsten. Potentiële bedrijfsopvolgers worden als belangrijke doelgroep gezien. Dit omdat het bedrijf vaak onvoldoende omzet draait om twee gezinnen te kunnen onderhouden.

VolkerRail is voor diverse functies op zoek naar mensen die voor langere periode parttime in dienst willen treden, bijvoorbeeld als kraanmachinisten en veiligheidsmensen. Op 3 februari vindt er in Dordrecht een open dag plaats om geïnteresseerden kennis te laten maken met het bedrijf én de praktijk.

Meer informatie Website van Volkerrail

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.