Home

Achtergrond

Weblogs kabinetsleden aan banden

Kabinetsleden mogen hun weblogs niet meer gebruiken voor partijpolitieke doeleinden of voor 'persoonlijke imagebuilding'.

Dat staat in een notitie die vrijdag ter inzage in de ministerraad ligt, zo bevestigen ingewijden een bericht van RTL Nieuws.

Het stuk, dat niet wordt besproken in het kabinet, is volgens een bron slechts een bevestiging van al bestaande afspraken. Ministers en staatssecretarissen mogen op hun weblog alleen schrijven over hun eigen beleidsterrein. De teksten moeten bovendien in lijn zijn met het kabinetsbeleid. Voor weblogs met een politieke boodschap moeten ze gebruik maken van de websites van hun partijen.

Er zijn op dit moment overigens geen bewindslieden die op de site van hun departement een 'politiek' weblog publiceren. In de vorige kabinetsperiode hield onder anderen VVD-vicepremier Gerrit Zalm op de site van Financiën een weblog bij waarin ook politieke en persoonlijke ontboezemingen te vinden waren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.