Home

Achtergrond

WTO: India louter bezorgd over landbouwafspraken

India's bezorgdheid in het WTO-overleg in Doha beperkt zich tot haar landbouwbelangen.

Dat verklaarde premier Manmohan Singh ten overstaande van de Amerikaanse president George W. Bush. aldus financieel nieuwsbureau Bloomberg.
De uitspraak van Singh kan worden gezien als een indicatie dat India bereid is concessies te doen op het terrein van de dienstverlenende sector. "India kan leven met wat nu op tafel ligt en is alleen bezorgd over de landbouw", aldus Singh in een telefoongesprek met de Republikeinse president.

De verklaring kan de toon zetten wanneer Brazilië, Zuid-Afrika en India de verschillende voorstellen bestuderen. De VS wenst dat de ontwikkelingslanden hun markt voor industriële producten openstellen.

Of registreer je om te kunnen reageren.