Home

Achtergrond 498 x bekeken 1 reactie

Vreemde Franse woede

Europees landbouwcommissaris Mariann Fischer Boel heeft in een interview met de Britse krant Financial Times gezegd dat de landbouw zich moet voorbereiden op een vanaf 2013 minder rijk gevulde pot met geld in Brussel. En zij voorspelt dat mede daardoor veel boeren in de Europese Unie een tweede inkomen nodig hebben om te overleven.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    Han van Riel

    Geachte lezer uit bovenstaand mag ik concluderen, dat de gehele hype m.b.t. de bio brandstof niets meer is dan een worst die e politiek de boer voor houdt. Mijn conclusie kan alleen maar zijn; "De uitgaven ruimte bij de consument moet via het dagelijks brood en de dagelijkse energiew worden verkregn". Hiervoor is dus het onder betalen van de producent de enige uitweg. Een andere gedachte die me wel een sbekruiopt is; "Gaat het goed met de landbouw dan neemt het groot kapitaal het over" neem als voorbeeld de Palmolieplantages in de tropen t.b.v. onze consumptie goederen en / of voedingsmiddelen en sinds kort voor BIOBRANDSTOF. De gevolgen zijn een ieder bekend, locale milieu schade en een prijs drukken van olie van boeren afkomst. Heeft Fischer Boel gelijk dan geeft dus de Bio brandstof geen soelaas voor de boer.

Of registreer je om te kunnen reageren.