Home

Achtergrond 458 x bekeken 18 reacties

Vrachtwagen met koeien onbeheerd achtergelaten

Ongeveer 25 koeien zaten vandaag bijna acht uur lang in een vrachtwagen op de Durgerdammerdijk in Amsterdam-Noord.

De beesten waren flink overstuur, liet de politie weten. De eigenaar van het voertuig was lange tijd spoorloos, maar de politie heeft hem in de middag achterhaald. Hem staat een bekeuring te wachten omdat hij de koeien onbeheerd heeft achtergelaten.

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw heeft de dierenkwelling ter plekke onderzocht. De dienst heeft de dieren na het onderzoek naar een nog onbekende bestemming gebracht.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Een boerin

  Wat een slimme chauffeur, draagt hij even een mooi steentje bij aan de beroering die er al heerst rond veetransport....

 • no-profile-image

  dierenliefhebster, boerin uit drethe

  Laten ze deze chaffeur met naam en toenaam in de pers vermelden. Krijgt hij nooit weer een baan als vervoerder.

 • no-profile-image

  eet geen dierenleed

  Stop de dieronterende veetransporten!

 • no-profile-image

  gijs

  vind dit artikel veelstewijnig inhoud bevatten je moet eerst het hele verhaal weten voordat je oordeelt geeft niet weg dat ik 8 uur lang ook wel veel vind

 • no-profile-image

  boerin

  hebben de mensen van wakker dier ook dieren??
  en de pvd D zijn daar ook boeren bij
  of alleen groente vreters gaan die wel goed met hun dieren om

 • no-profile-image

  een boerin

  Boudewijn...dieren in een stal hebben loopruimte...en die hebben voer en drinken. Ga je nou appels met peren vergelijken..?Het wordt tijd dat Wakker Dier in diepe slaap valt en nooit meer wakker wordt ook! Richt dan een WAKKER MENS clubje op..
  Als elk wakkerdierfan dit soort waanideeën die ze zelf creeëren uit loopt te blaten...

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Tijdens de mkz had men beter de wakkere dieren kunnen ruimen ipv de gezonde dieren dan was er nu én toen een hoop boerenleed minder... Voor de werkers onder ons, een prettige werkdag verder, gegroet.

 • no-profile-image

  student

  Die dierenbescherming ook, het is een clubje opzich. het eenigste wat ze doen is uit hun neus vreten, en maar op onderzoek uitgaan waar zie iets of iemand maar mee kunnen naaien! ga toch aan het werk, en doe wat je moet doen, maar geen onschuldige mensen die hun werk doen de kop gek maken. het eenigste wat jullie willen is een Nederland zonder landbouw, en als jullie zo door gaan krijgen jullie ook nog je zin.

 • no-profile-image

  aidan

  Vreemd,als er niets aan de hand is waarom staat het dan op AGD ?
  Je kunt niemand veroordelen zonder precies te weten waarom,maar je kunt ook niet iemand verdedigen dat erdaar niks aan de hand is geweest.
  en waar rook is daar is vuur.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Nog steeds zie ik dat er geoordeeld wordt voor er een goed onderzoek geweest is. Helaas is dit in deze maatschappij maar al te vaak het geval. Zo is de waarde van een onderzoek ook al helemaal naar het nulpunt gezakt en blijft de roddel regeren.
  Ik blijf er bij dat iedereen die er voor kies om dieren te houden c.q. verzorgen of transporteren er automatisch voor kiest ook voor deze dieren te zorgen. Als er ergens dan een keer iets misloopt, wat ook menselijk is , dan moet er eerst maar eens naar de oorzaak er van gekeken worden.
  Wie kan meer achtergrond informatie geven om dit zinoos gevit de wereld uit te helpen?

 • no-profile-image

  Bakker

  Het artikel raakte mij maar toen ik de foto van de dieren zag wist ik dat het niet waar is. De dieren verkeerden namelijk op die foto in de grootste rust. Dat zie ik omdat ik altijd met dieren omgegaan heb. Dus niet netjes van de politie om dit zo te brengen.

  oud veehouder Bas

 • no-profile-image

  Michel

  Het is dus nu heel duidelijk dat wakkerdier de oorlog niet heeft meegemaakt. Dit soort beschuldigen pikken wij dus niet. Je kunt ons voor van alles en nog wat uitschelden en dat doet ons niets, maar dit gaat echt te ver. Ik ben helemaal niet voor sencuur maar ik hoop dat dit soort zieke beledigingen verwijderd worden door de redactie. Jij zult nu wel erg trots zijn op deze uitspraak....

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Die chauffeur moeten ze verbieden ooit nog vee te rijden.

 • no-profile-image

  Boudewijn

  Wat is nou onbeheerd? Ik wil eerst het fijne er wel eens van weten voor ik iemand veroordeel aan de hand van een kort artikeltje. Er zijn dagelijks koeien die onbeheerd in hun stal staan en misschien nog wel voor langere tijd ook. Dat ze tegen melkenstijd dan wat onrustig worden is normaal toch? Is dat misschien het geval? De veewagenb uit en melken dan maar he?

 • no-profile-image

  Theo

  Wakker dier is duidelijk ziekelijk besmet met oordelen vellen zonder de feiten te kennen. Ik ben ook niet voor sensuur en vindt dan ook dat zijn berichten niet verwijderd hoeven te worden. Ik vindt het voor de desbetreffende persoon al erg genoeg dat hij zelf niks gepresteerd kan krijgen in het leven en dit af reageert op de werkende mens. Dit soort onbenullen gewoon links laten liggen en niet langer op reageren.

 • no-profile-image

  boer uit Friesland

  wat een gezeur altijd met die mensen van wakker dier ze kunnen zelf niet eens met dieren omgaan klein voorbeeld nertsen vrij laten iets anders maar geeft wel aan dat deze mensen amper weten waar ze mee bezig zijn. Al is er maar iets aan de hand maken ze er gelijk een groot probleem van wordt echt moe van deze mensen wordt tijd dat deze mensen iets nuttigs gaan doen en niet elke keer op de kleinste dingen letten

 • no-profile-image

  kees

  tegenwoordig gaan de dieren voor de mensen als er iemand 8 uur voor niks in de cel moet staat het niet in de krant maar als er 8 uur een beest op een wagen zit word het groot gemeld sjonge jonge jonge

 • no-profile-image

  een wakker dier

  Wat een drukte om niets, is het niet Boudewijn?
  Dit is gewoon een incident.
  Komt bijna nooit voor zoiets.
  De laatste twee maanden is er MAAR 4 keer iets inzake gesol met dieren
  ONTDEKT.
  Vooruit laten wij aannemen dat er 36 keer
  niets is ontdekt.
  Dan is er dus maar 40 keer
  ernstige dierenmishandeling gepleegd in de transportsector....in TWEE MAANDEN tijd.
  Dat stelt inderdaad niets voor vergeleken met wat er dagelijks gebeurd met
  dieren.
  Nee hoor BOUDEWIJN ik ben het met jou eens.
  Wij moeten gewoon pappen en nat houden EN wegkijken, dan gaat het vanzelf wel over.
  Bovendien is er nog de ouwe truc......WIR HABEN ES NICHT GEWÜSST!

Laad alle reacties (14)

Of registreer je om te kunnen reageren.