Home

Achtergrond

Voorlopig geen verhoging van BTW op paarden

De verhoging van BTW op paarden gaat voorlopig niet door. De Tweede Kamer behandelt het wetsvoorstel om hobbydieren voortaan tegen 19 procent BTW te belasten in plaats van de huidige 6 niet.

De voorgestelde verhoging is een eis van de Europese Commissie. Brussel eist dat alleen landbouwdieren, die uiteindelijke in het consumptiekanaal komen, onder het tarief van 6 procent vallen. Andere dieren, zoals paarden moeten tegen het hoge tarief van 19 procent worden belast. Tot nu toe werden alle landbouwdieren in Nederland verhandeld onder het lage tarief.

Het voorstel stuitte met name in de paardenhouderij op verzet. Paardrijden zal namelijk door de verhoging voor veel mensen onbetaalbaar worden. De Tweede Kamer volgt deze redenering. Minister Zalm van Financiën moet nu eerst in Brussel over de problemen met het hoge en het lage tarief gaan praten, vindt een Kamermeerderheid.

Lees ook Lage tarief alleen voor dieren in landbouw en voedselproductie

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.