Home

Achtergrond 186 x bekeken

Voorkomen is beter dan genezen (preventie)

Ondernemen is risico’s nemen. Maar een goede ondernemer neemt geen risico’s in het wilde weg. Hij gaat op een verantwoorde manier om met kansen en risico’s. Sommige risico’s kun je maar beter niet lopen, ook al is de kans dat zoiets zich daadwerkelijk voordoet niet zo groot. Brand is zo’n risico. Als je hele bedrijf afbrandt, is de schade zo groot dat je dat als ondernemer waarschijnlijk niet te boven komt. Daarom neem je preventieve maatregelen, zoals een goedgekeurde elektrische installatie. En je zorgt voor een up-to-date verzekering voor het geval het toch een keer mis gaat. Preventie is een belangrijk thema voor de agrarisch ondernemer. Er zijn diverse plaatsen en processen op het bedrijf waar zaken mis kunnen gaan, met grote of minder grote gevolgen. Het nemen van de juiste preventieve maatregelen is onderdeel van succesvol ondernemerschap. In deze uitdaging testen we je kennis en creativiteit op dit terrein. Neem je bewuste risico’s? Wanneer neem je preventieve maatregelen omdat voorkomen beter is dan genezen? En andersom: waar neem je het risico omdat je weet dat je een eventueel probleem gemakkelijk te boven komt?

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.