Home

Achtergrond 465 x bekeken 4 reacties

Voorkom ongelukken op het erf!

Vorige week werd een peuter op het erf van de buren overreden. Het komt nu zo dicht bij huis dat je een comité gaat oprichten om dit soort ongelukken te voorkomen.

Af en toe las je wel eens zo’n berichtje in de krant: een peuter die op een boerenerf werd overreden. Het raakte je elke keer wel, maar het bleef toch ver weg. Tot vorige week, toen gebeurde het bij je buren. Een van hun kinderen ligt nu zwaargewond in het ziekenhuis, jullie proberen je buren zo goed mogelijk te ondersteunen.
Het komt nu zo dicht bij, dat je het zeker weet: je gaat een comité oprichten met andere agrarische ondernemers om dit soort ongelukken te voorkomen. Wat jullie precies gaan doen, weet je nog niet. Maar je bent er van overtuigd dat je samen met gemotiveerde collega’s iets moet doen. Elk ongeluk is er immers één te veel.

Opdracht: Bedenk een opvallende manier om zoveel mogelijk collega’s te bereiken met je initiatief. Geef aan welke media je gaat gebruiken. Formuleer een aantal pakkende boodschappen, zodat je veel respons zult krijgen. (PS: je hoeft je in deze opdracht geen zorgen te maken over het budget).

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  nelly

  folderwerk etc helpt niet. Het overkomt ons toch niet wordt er vaak gedacht. maar toch..!!.beter is het om een voorlichter/ster bij de boer langs te sturen en samen eens op het bedrijf te bekijken waar het gevaar kan schuilen en oplossingen te bedenken daarvoor.

 • no-profile-image

  Harrie van Gils

  Ik vind het een goede aanzet om meer bewustwording rond dit onderwerp te creeren. Foldermateriaal kan zeker een goed onderdeel uit maken van de totale middelen. Je kunt als voortrekker van een stichting ook maar beperkt je eigen uren inzetten.

  Het is super om een soort olievlek-werking te creeren. Laat je de voortrekkers meer aandacht vragen voor het onderwerp zodat het gaat leven. Je zult zien dat er dan ook meer mogelijk gaat zijn, zoals bijvoorbeeld een risico-inventarisatie op het erf. Maar daar is mankracht, tijd en geld voor nodig. En omdat voor elkaar te krijgen moet er eerst aandacht zijn voor het onderwerp. Om in marketing-termen te spreken: eerst aandacht, dan interesse, dan verlangen om iets te doen en dan komt er pas actie! (AIDA-model)

  Kortom: Hanneke een super voorzet, wat mij betreft direct bruikbaar en inzetbaar! Ga door met je goede werk, mijn stem heb je verdiend!

 • no-profile-image

  margreet

  Beste Hanneke,

  Ik las vandaag, al zoekend naar ideeen om ons erf veiliger te maken voor onze spelende kinderen, dat er een campagne in 2007 geweest is die over dit onderwerp ging. Hebben jullie daar materiaal van over gehouden wat voor ons bruikbaar is om ons erf te beveiligen?
  Ik wacht in spanning je reaktie af.

  Mvg
  Margreet Burgers
  Akkerbouw bedrijf

 • no-profile-image

  Bianca Voorend

  Ik lees net een resent bericht bij jullie stukje mischien kan mij boekje jullie helpen met ouders info te geven.
  ik heb een kinderboek geschreven voor jonge kinderen over gevaren op de boerderij.het heet Roy en Floy en de gevaren op de boerderij voor meer info kijk op mijneigenboek.nl
  met vriendelijke groet Bianca Voorend

Of registreer je om te kunnen reageren.