Home

Achtergrond 161 x bekeken

Voedseltekort dreigt in westen Myanmar

In het westen van Myanmar dreigt een tekort aan voedsel.

Dat zei een woordvoerster van de voedselorganisatie van de Verenigde Naties (WFP) vandaag. In dat deel van het Zuid-Aziatische land zijn circa 200.000 mensen afhankelijk van voedselhulp. 3

De voedselvoorraden zijn bijna op. Dat komt volgens de woordvoerster omdat de Myanmarese autoriteiten buitenlandse voedselhulp in de havenstad Sittwe al tien dagen ophouden. Volgens de voedselorganisatie kampt 32 procent van de kinderen onder de vijf in Myanmar met groeiproblemen door ondervoeding.

Het was recentelijk erg onrustig in Myanmar. Er waren grote demonstraties tegen de militaire junta die al sinds 1962 aan de macht is. De mensen protesteerden onder meer tegen de hoge prijzen en tekorten. Het leger sloeg de opstand met harde hand neer. Sinds een week is het weer betrekkelijk rustig.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.