Home

Achtergrond 157 x bekeken

'Vleeswaren het moeilijkst verpakt'

De verpakking van vleeswaren is het moeilijkst open te maken.

Dat blijkt uit onderzoek van het Reumafonds en de Reumapatiëntenbond onder mensen met en zonder deze ziekte. In de top vijf van verpakkingen waarmee wordt geworsteld staan verder de schroefdeksels op potten, frisdranken, sappakken en de zogenoemde blisterverpakkingen (plastic dat alleen met een schaar of mes open te krijgen).

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) krijgt de resultaten van het onderzoek onder ruim duizend mensen vandaag, op Wereld Reumadag, in handen. De reuma-organisaties vinden dat de verpakkingsindustrie serieus moet kijken naar vriendelijker manieren om artikelen in te verpakken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.