Home

Achtergrond 182 x bekeken

Vlaamse bluetongueschade geraamd op 31 miljoen euro

Het bluetongue-virus heeft de rundveebedrijven in Vlaanderen tot nu toe naar schatting al voor minstens 26 miljoen euro schade berokkend.

Dat heeft de Belgische Boerenbond berekend. Voor de schapenhouderij zou de schade al minstens 5 miljoen euro bedragen, zodat de totale bedrijfsschade door de ziekte op 31 miljoen euro komt. Het federaal voedselagentschap (FAVV) meldt dat blauwtong is aangetroffen op 1.720 rundveebedrijven in heel België.

"Bij het berekenen van de schade hebben we ons gebaseerd op het aantal gemelde ziektehaarden in Vlaanderen waarbij we dierenartsen, veehouders en de eigen Boerenbondleden hebben ondervraagd", zegt een medewerker van de Boerenbond.

Jan Schils

Of registreer je om te kunnen reageren.