Home

Achtergrond

Vijftig kilo pompoenzaad naar Algerije

Een Belgische professor vraagt zaden van pompoenen en meloenen naar hem op te sturen om zo tuintjes in vluchtelingenkampen in Algerije te voorzien van gewas.

Emeritus professor Willem van Cotthem deed enkele dagen geleden in de Belgische kranten een oproep naar de lezers zaden van pompoenen en meloenen op te sturen. Van Cotthem wil met deze zaden de aanleg van tuintjes in de Algerijnse vluchtelingenkampen stimuleren.

De respons op zijn oproep was zeer groot. Dagelijks ontving van Cotthem tien tot vijftien omslagen met zaadjes van de geciteerde vruchten. Op dit ogenblik zijn onder impuls van Cotthem al 1200 tuintjes aangelegd.

Afgelopen week is de voormalige Gentse professor met vijftig kilogram zaden naar de vluchtelingenkampen vertrokken. Bedoeling is dat op termijn 30.000 tuintjes worden aangelegd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.