Home

Achtergrond 183 x bekeken

Vertrouwen in energieleveranciers neemt iets toe

Het vertrouwen van consumenten in de energiemarkt is licht toegenomen.

Consumenten zijn over het algemeen tevreden met hun huidige leverancier. Dat blijkt uit een op vandaag gepubliceerd onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoritieit (NMa) onder ruim 2300 consumenten.

Consumenten zijn volgens het onderzoek te spreken over de administratieve dienstverlening en de klachtenafhandeling van de energiebedrijven. Ook vinden ze de betrouwbaarheid van de informatie van de toeleveranciers verbeterd. Daarom stappen consumenten niet snel over naar een andere energieleverancier.

Ook stappen consumenten niet snel over, omdat ze het moeilijk vinden de hoeveelheid aan informatie te filteren. "De vergelijkbaarheid bij energieleveranciers laat nog te wensen over. De consument ziet door de bomen het bos niet'', aldus een woordvoerder.

De NMa houdt sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 de ontwikkelingen op die markt nauwlettend in de gaten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.