Home

Achtergrond

Verse zuivel helpt Danone aan koerswinst

De cijfers over het derde kwartaal bezorgden het Franse zuivelconcern Danone een mooie week op de aandelenbeurs. Ten opzichte van vorige week klom de beurswaarde van het concern met ruim 7 procent.

De kwartaalresultaten van de verse zuiveldivisie waren beter dan analisten hadden verwacht. Hoewel de stijgende melkprijzen dit jaar een zwaar negatief effect hebben op de resultaten van de zuivelactiviteiten, vielen de cijfers over het afgesloten kwartaal duidelijk in goede aarde. Bovendien kondigde het concern vorige week aan de verkoopprijzen van zijn zuivelproducten in de komende maanden te verhogen.

Het Britse suiker- en zoetstoffenconcern Tate & Lyle boekte een aardige koerswinst. Dit is terug te voeren op de speculatie dat de EU de import van vier transgene maissoorten wil toestaan.

Het Nederlandse voedingsconcern CSM was deze week de grootste verliezer in de AgD-index. Volgens het concern hebben de sterk gestegen grondstofkosten dit jaar een negatieve invloed van 8 miljoen euro op het resultaat. CSM wil de verkoopprijzen met 10 tot 20 procent verhogen om dat effect te compenseren.

Of registreer je om te kunnen reageren.