Home

Achtergrond

Verscherpte MIA en VAMIL-eisen mobiele machines

De eisen waaraan mobiele machines moeten voldoen om voor de MIA en VAMIL regeling in aanmerking te komen zijn met ingang van 1 januari 2007 verscherpt. Dat heeft SenterNovem, het agentschap voor duurzaamheid en innovatie, bekend gemaakt.

Mobiele machines, zoals gazonmaaiers, laadschoppen, rooimachines en tractoren, die aan bepaalde voorwaarden voldoen komen in aanmerking voor een fiscaal voordeel via de Milieu-investeringsaftrek of de VAMIL (willekeurige afschrijving milieu-investering).

In de Milieulijst van 2007 zijn de emissie-eisen gewijzigd voor de bedrijfsmiddelscodes A 5000 (geluid- en emissiearme mobiele machines) en C 5001 (emissiearme mobiele machines). Mobiele machines die onder deze codes vallen kunnen alleen nog in aanmerking komen voor de MIA en VAMIL als het een mobiele machine betreft met een variabel toerental. Het vermogen hiervan moet tevens groter zijn dan 37 KW en kleiner dan 75 KW.

Via de MIA zijn 15, 30 of 40% van de investeringskosten op bepaalde bedrijfsmiddelen aftrekbaar van de fiscale winst. Investeringen van minder dan 1.900 euro komen niet voor MIA in aanmerking. De Vamil-regeling biedt ondernemers een liquiditeits- en rentevoordeel. Ze kunnen de betaling van inkomsten- of vennootschapsbelasting uitstellen door het fiscaal vrij (willekeurig) afschrijven van bepaalde milieu-investeringen.

Meer informatie Overzicht A 5000 geluid- en emissiearme mobiele machines
Meer informatie Overzicht C5001 emissiearme mobiele machines

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.