Home

Achtergrond 1 reactie

Verdonk zegt VVD-lidmaatschap op

Rita Verdonk zegt haar VVD-lidmaatschap op.

Ze heeft dat gisteren gezegd in het tv-programma Nova. Anderhalf uur eerder had het hoofdbestuur van de partij haar een ultimatum gesteld. Ze moest voor vrijdag haar Tweede Kamerzetel opgeven, anders zou ze worden geroyeerd.

Veronk werd enige tijd terug uit de VVD-fractie gezet, maar behield haar Kamerzetel. Ook bleef ze lid van de VVD. Volgens het VVD-bestuur was dat een onwenselijke situatie, die de belangen van de VVD schade toebracht.

Verdonk liet gisteren weten dat zij liever lid van de VVD had willen blijven, maar dat ze hoe dan ook wil vasthouden aan haar Kamerzetel. Ze wees erop dat ze bij de laatste Kamerverkiezingen meer dan 620.000 voorkeurstemmen heeft gehaald, meer dan lijsttrekker Mark Rutte. Verdonk memoreerde ook dat het VVD-congres enkele weken terug heeft uitgesproken dat Verdonk behouden moet blijven voor de VVD.

Verdonk wilde gisteren nog niet zeggen of ze een eigen partij gaat oprichten. Partijvoorzitter Jan van Zanen zei na de mededeling van Verdonk dat ze de VVD verlaat, haar besluit te respecteren.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    José

    gaat vvd veel stemmen kosten, hadden beter Mark Rutten naar huis kunnen sturen.

Of registreer je om te kunnen reageren.