Home

Achtergrond 179 x bekeken

Verdonk verder omhoog in politieke barometer

Trots op Nederland, de nieuwe beweging van Rita Verdonk, maakt een sprong in de wekelijkse politieke barometer.

Als er nu Tweede Kamerverkiezingen zouden zijn, zou Trots op Nederland 19 zetels behalen, vier meer dan vorige week. Dat bleek gisteren uit de peiling van Interview/NSS en het tv-programma Nova. De VVD zakt steeds verder weg. De liberalen zouden nu 12 zetels halen, een minder dan vorige week maar een verlies van tien in vergelijking met de laatste verkiezingen in november vorig jaar.

Ook de SP verliest opnieuw. Met 17 zetels zouden de socialisten nu twee zetels minder halen dan vorige week, acht minder dan nu in het parlement.

De barometer vertoont verder weinig veranderingen. Het CDA staat net als vorige week op veertig zetels (nu 41 in de Kamer), terwijl de PvdA er met 27 een minder scoort dan vorige week. De sociaaldemocraten hebben nu 33 Kamerzetels.

De Partij voor de Vrijheid (PVV), GroenLinks en de ChristenUnie staan in de peiling op winst. De PVV scoort twaalf zetels (nu in de Kamer negen), GroenLinks acht (zeven) en de ChristenUnie ook acht (zes). D66, de Partij voor de Dieren en de SGP behalen in de peiling van gisteren evenveel zetels als ze nu in het parlement bezetten, respectievelijk drie, twee en twee.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.