Home

Achtergrond 169 x bekeken

Verdonk richt 'Trots op Nederland' op

Rita Verdonk, die uit de VVD-fractie is gezet en als eenmansfractie in de Tweede Kamer zit, richt een politieke beweging op met als naam 'Trots op Nederland'.

De beweging zal zich vooral bezighouden met maatschappelijke problemen als files, ouderenzorg, onderwijs, immigratie en integratie.
Verdonk, die in conflict kwam met de VVD en niet langer lid is van die partij, wil zich richten op die 99 procent van de Nederlanders, die geen lid is van een politieke partij.

Afgelopen maandag kondigde ze aan weg te gaan bij de VVD, nadat het VVD-bestuur Verdonk had gedwongen te kiezen tussen haar Kamerzetel en het VVD-lidmaatschap. Het bestuur wilde een einde maken aan de situatie dat er in het parlement twee fracties van VVD'ers actief waren.

Voor Verdonk heeft steeds vast gestaan dat ze haar Kamerzetel niet zou opgeven. Vanavond geeft ze media verdere toelichting op haar nieuwe beweging. In een gesprek met het tv-programma EenVandaag zegt ze onder meer met haar "brede volkspartij'' zeker mee te doen aan de volgende Tweede Kamerverkiezingen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.