Home

Achtergrond 179 x bekeken

Verdachten eisen vrijlating

Meerdere verdachten die gevangen zitten op basis van een beslissing van een onbevoegde rechter van de rechtbank in Den Bosch vragen justitie vandaag nog om hun vrijlating.

Advocaten hebben dat laten weten. In een geval gaat het om een 24-jarige vrouw die heeft bekend dat ze haar vriend heeft gewurgd.

De zaak van de van moord verdachte vrouw uit Vlijmen is op 25 september aan de orde geweest in het bijzijn van de onbenoemde rechter. De behandeling is niet rechtsgeldig, oordeelt haar advocaat Pieter van der Kruijs die donderdag nog een verzoek op opheffing van de voorlopige hechtenis naar justitie stuurt.

De raadsman doet hetzelfde in een zaak van een 17-jarige cliënt die vastzit. Omdat het gaat om een minderjarige verdachte wil hij niet kwijt wat de verdenking is.

Een 21-jarige Eindhovenaar vraagt justitie in Den Bosch vandaag eveneens om vrijlating omdat zijn voorlopige hechtenis door een onbevoegde rechter van de rechtbank in die stad is opgelegd. Zijn advocaat Vincent van der Velde liet dat weten. De verdachte zit sinds mei vast wegens een overval en een verkrachting in Eindhoven. De man ontkent.

Van der Velde zei dat het huis van bewaring vanochtend nog het verzoek krijgt zijn cliënt vrij te laten. De gevangenisdirecteur begaat volgens hem een ambtsovertreding door de man op basis van een 'nietige beslissing' opgesloten te houden.

Als justitie de eerste eis niet inwilligt, komt er nog vandaag een zogenoemd opheffingsverzoek dat op korte termijn door de raadkamer zal moeten worden behandeld, legde de advocaat uit.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.