Home

Achtergrond 142 x bekeken 3 reacties

Verburg trotseert hitte en smog in marathon Beijing

Terwijl de Chinese leiders verzameld waren voor een congres van de communistische partij, liep bezoekend minister van landbouw Gerda Verburg zondag de marathon van Beijing.

Ze liep de 42 kilometerrace in een tijd van drie uur, 27 minuten en 14 seconden, wat -zeker gezien de benauwende hitte en de smog-, een behoorlijk goede tijd was. In totaal liepen 170 Nederlanders mee aan de marathon. Naast Verburg liep er nog één ambtenaar van het ministerie van LNV mee, maar die liep een halve marathon. Verburg had het naar eigen zeggen geen moment moeilijk gehad, ondanks de vuile lucht en hitte.

Verburg is tijdens haar bezoek ook aanwezig geweest bij de opening van een Nederlands-Chinees agro-innovatiecentrum. Hierin neemt onder meer de WUR Wageningen deel. Hoe haar programma er vandaag en morgen uitzit, hangt grotendeels af van de gebeurtenissen op het uitgelopen Chinese partijcongres. De binnenlandse politieke veranderingen houden de Chinezen momenteel iets meer bezig dan bezoeken uit het buitenland.

Foto

Laatste reacties

 • no-profile-image

  a3

  er was jammergenoeg geen marathon in Amsterdam, dan maar even naar de chinese buren, leve de co2 uitstoot, nu kunnen we weer even voort, erreg miljeubewust enzo.

 • no-profile-image

  leo

  Toch geweldig dat wij zo'n sportieve minister hebben.Een gezonde ziel in een gezond lichaam, daar kunnen wij verder mee.

 • no-profile-image

  S.T. Edeling

  Wat een zure milieuzeikerd is die A3 uit Alhier. Nooit gehoord zeker 'van het nuttige (opening agro-innovatiecentrum) verenigen met het aangename (effe lekker lopen). Bah, ik krijg er de CO2-hik van.

Of registreer je om te kunnen reageren.