Home

Achtergrond 165 x bekeken

Verbod op gloeilamp van de baan

Plannen van milieuminister Jacqueline Cramer om de gloeilamp in Nederland in de ban te doen, zijn definitief van de baan.

Zulke maatregelen zijn niet langer nodig omdat er voldoende marktinitiatieven zijn om over te schakelen op andere vormen van verlichting zoals led-verlichting, liet de woordvoerder van de PvdA-bewindsvrouw woensdag weten.
Na een werkbezoek aan Philips in Eindhoven liet Cramer in mei weten dat zij binnen vier jaar af wilde van de aloude gloeilamp. Spaarlampen zouden veel beter zijn voor het milieu en de portemonnee. Coalitiegenoot CDA vond Cramer te ver gaan. De plannen zouden niet goed zijn voor de publieke steun voor energiemaatregelen.
In antwoord op Kamervragen erkent Cramer overigens ook dat het op nationaal niveau ”uitfaseren” van gloeilampen nagenoeg niet verenigbaar is met het vrije verkeer van goederen in de Europese Unie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.