Home

Achtergrond 285 x bekeken

'Veilige kassenbouw verdient meer aandacht'

De koepelorganisatie van kassenbouwers Avag werkt samen met TNO aan veiliger werken in en op de kas.

Tijdens een lezing, op een breakfast briefing op de Horti Fair, gaf TNO aan dat bij het ontwerpen van kassen al rekening gehouden zou moeten worden met mogelijkheden om de kas en installaties veilig te kunnen bouwen en onderhouden.

Direct plannen van servicerails of andere voorzieningen voorkomt bijvoorbeeld dat koelinstallaties worden gemonteerd, waar later alleen nog met acrobatische toeren bij te komen is voor onderhoud. Telers en installateurs zouden er nog meer van doordrongen moeten worden dat meerinvesteringen in veiligheid niet opwegen tegen eventuele financiële risico’s bij ongevallen, nog los van imago-schade.

Uit discussies na de lezing bleek dat er door het eerder afgesloten convenant veiligheid en reparatie in de kassenbouw al veel verbeterd is in de arbeidsomstandigheden van bouw- en installatiepersoneel. “Ze pakken nu echt geen ongeharde ruit meer beet bij glasreparatie.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.