Home

Achtergrond

Vaststellen nieuwe middelenlijst 1 december

De nieuwe lijst met gewasbeschermingsmiddelen en biociden zal uiterlijk 1 december definitief worden vastgesteld door het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

Dat schrijft minister Gerda Verburg van LNV in een brief aan de Tweede Kamer. Voordat de nieuwe middelenlijst definitief wordt vastgesteld, zullen toelatingshouders voor een beperkt aantal middelen nieuwe informatie inbrengen, om te voorkomen dat de toelating van deze middelen wordt ingetrokken. Dit is afgesproken in een drietal gesprekken tussen het CTGB en brancheorganisaties Nefyto en Platform Biociden.

Het CTGB heeft de uitkomsten van de herbeoordeling van 885 middelen deze week per brief aan de individuele toelatingshouders meegedeeld. De resultaten worden op 5 november opgenomen in de database van het CTGB die via de website te raadplegen is. Alleen de middelen waarvoor nog nieuwe informatie is ingebracht, zullen nog niet in de database worden opgenomen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.