Home

Achtergrond 219 x bekeken

Vasteplantenkwekers: afgeketste overname kwestie van uitstel

Vasteplantenkwekers zijn niet rouwig om de afgeketste overname van bemiddelingsbureau Hobaho door CNB. Ook verwachten ze dat een overname of fusie er in de toekomst toch wel van komt.

Albert Grit is vollegrondsvasteplantenkweker in Smilde en maakt gebruik van de diensten van zowel Hobaho als CNB. Hij is niet rouwig om het afketsen van de overname. "Ik zag het helemaal niet zitten. En de bemiddelaars zagen het zelf ook niet zitten." Eén grote bemiddeling zou niet goed zijn volgens Grit. "Nu houden ze elkaar scherp in de gaten."

Over dit laatste denkt vasteplantenkweker Marco van Noort uit Warmond hetzelfde: "Als er maar één speler is, ben je ervan afhankelijk. Bij meer partijen, lopen ze toch gehaaider op de markt rond."

Toch had Van Noort, in tegenstelling tot Grit, met ‘de fusie’ op zich geen moeite, hoewel hij er niet enthousiast over was. De kweker, die veelal met CNB maar ook met Hobaho werkt, is ervan overtuigd dat de overname er uiteindelijk komt. "Ze zoeken toch naar een goedkopere manier van werken."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.